söndag, september 28, 2008

En sån där höstdag man längtat efter

Tanken var att vi skulle åka med Hofvets utflykt till kakslottet men det ville sig inte. I god tid begav vi oss ut i garaget för att ta fram cyklarna. Det visade sig dock att Henriks favoritcykel, Enigman, var i lika bra ordning som han hade lämnat den. Den snälla cykelfen hade inte varit framme under natten och lagat styrlaget som glappade och bakbromsen som drog snett. När så var fallet så fick vi snabbt fixa i ordning Henriks racercykel (Cannondalen): pumpa däcken och fixa bakbromsen som drog snett (smittar det?). Det blev en fulfix av bakbromsen (släppa på bromsen). Bakdäcket hade några fula skärskador varför vi slängde med ett nytt däck också. Så äntligen iväg. Rejält sena, ner på stora vägen och bra tryck på pedalerna för att hinna. Vi kommer dock inte långt innan Åsa undrar var Henrik har vindvästen. Med en prognos på 11 grader och rejält blåsigt vände vi åter för att hämta västen. Väl hemma fann vi västen ganska snart och begav oss iväg mot startplatsen i Farsta. Vi insåg dock att vi inte längre hade någon chans att hinna dit men hoppades att vi kunde möta dem på vägen. När vi trodde att de snart skulle dyka upp så uppsökte vi en strategiskt vald plats med bra sikt och vid slutet av en uppförslöpa så vi lätt skulle kunna haka på klungan när den kom. När vi som bäst står och väntar känner Åsa avsaknaden av plånboken i ryggfickan. Var den tappad eller glömd? Efter ett kort rådslag vänder vi åter för att antingen finna plånboken längs vägen eller hemma eller i värsta fall spärra kort. Plånkan visade sig turligt ligga hemma. Med missad hofvetklunga så bestämde vi att ta en tur på egen hand. Med sol, singlande höstlöv och med friska höstvindar så begav vi oss ut mot Södertörn. Vi bestämde oss för att köra som om vi hade kört med hofvet, d.v.s. ganska hårt. Henrik som låg först la in ryck och temposträckor. De flesta oväntade som t.ex. när Åsa drack men en del lättförutsägbara som t.ex. när det fanns en cyklist inom synhåll. Vi lyckades hålla bra fart på platten under fartsträckorna ut mot Sorunda med farter upp mot 40 km/h. I Sorunda åt vi på den lokala krogen som faktiskt är riktigt bra. När vi vände åter så förvånades vi av avsaknaden av motvind. Konditionen är nog inte så dålig trots alla förkylningar den sista tiden. Uppför har vi dock tappat mycket sedan GF och blev utklassade 3 ggr i backarna av en cyklist i gul jacka. Summa summarum, dagen bestod av en underbar sol som spred en glädje över oss när vi som ystra kalvar på höstbete gjorde tokruscher bland virvlande löv och friska vindar längs slingriga vägar i ett Södertörn som stolt klätt sig i höstskrud.

9 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Ja jösses vad irriterande det är med glömda plånböcker. Och eter värre är ju när féerna inte gör sitt jobb. Jag är men egen fé. Tops-fé. :)

Det är riktigt fint att hoja på hösten men jag tycker det är skönare i skogen när det det blåser. Igår var det lite småkallt på rundan upp till Sigtuna.
I skogen idag blev jag varm och go...

-Skogling

Åsa och Henrik sa...

Sigtuna en lördag, det låter nästan som om du vågat dig på en Audax?

Olle sa...

Hej

Tack för i lördags.

Men fixade vi inte styrlagret i lördags, eller har blivit sämre igen. Kanske dag för service besök hos handlaren.

Det var riktigt fint väder igår, men ingen cykling, utan lång promenad.

olle

Patrik Skolling Möller sa...

Nä. Det kommer. Jag har inte vågat ta seget ut... Btw, är det en inbjudan ? ;)

Åsa och Henrik sa...

Styrlagerglappet kom tillbaka så det blir en tur till Norvelo för att hitta grundorsaken.

Du är alltid välkommen till Audaxen. Vi är tyvärr inte så flitiga med Audaxen själva just nu så vill du att vi ska hålla handen får du vänta ett tag (tills det blir kallt och crossväder).

Patrik Skolling Möller sa...

Hålla handen är alltid trevligt. :)

Åsa och Henrik sa...

Hålla handen...

Med den inställningen har du en framtid som en framgångsrik audaxare. Audax påminner i mångt och mycket om Tour de France fast man har tonat ner "det där sportiga" och lagt fokus på det sociala.

rosaKanoten sa...

Ni missar väl inte cykel-passet på gröndal på torsdag 17:00? Har hört att det kommer att vara en extra tuff ledare på torsdag ;)

Åsa och Henrik sa...

"En sån där kommentar man längtat efter"

Henrik får försöka ordna radiolänk ifrån Berlin. Cykelkläder kan nog kvala in som Buisness Casual och så länge man inte stönar alltför mycket så borde ingen protestera om man tar med sig en egen spinningcykel till standardmötet. En del av de andra deltagarna brukar ha med sig t.ex. egna datorer som de fingar diskret med.