torsdag, augusti 09, 2007

7 av 8 PBP-cyklister gillar Vitargo Caramel


19 energikakor provades. Mängden kan tyckas något överdriven, men vill man veta vilka energikakor som fungerar bäst när man är urless på att äta energikakor men inte sugen på att lämna cykeln för att få sig ett anständigt mål mat så krävs kanske det. Kakorna bestod dels av kakor med hög proteinhalt (återhämtningskakor 24-28 %) och dels med lägre proteinhalt (energikakor 8-12 % proteinhalt) och allt därimellan. Det var kakor som smakade som onyttiga frukostflingor (powerbar harvest choklad) till sådana som smakade som alltför nyttiga frukostflinget (energikakan, kakao). Vi hade samlat 8 PBP cyklister för att finna de bästa kakorna. Vi var alltifrån energikakehatare (Kenneth) till energikakediggare (Åsa). Provningen började med att vi åt oss mäta på mackor därefter tog provningen vid. Varje person fick slutligen 3 röster att fördela på sina tre favoriter. Vinnare omröstningen blev Vitargo caramel med 7 röster, därefter 2:a Bixit (Göteborgskex) 6 röster, 3:a Powerbar performance kokos koffein 4 röster, delad 4:a Swebar lakrits och Enervit sportsbar cookie 3 röster vardera.
Många blev positivt överraskade av Bixit. För egen del blev Swebar lakrits och powerbar kokos koffein två nya favoriter att ta med sig till PBP.
Förutom provning blev det en hel del PBP snack. Nästa provning så antar jag att vi får lova att halvera antalet provobjekt. Sportdryck ligger som en bra kandidat för nästa provning.

Inga kommentarer: