lördag, januari 05, 2013

Anmälda till LEL

Vi har länge funderat på att cykla i England, gärna någon permanent, men det har liksom aldrig blivit av. Vi brukar alltid hamna i Frankrike eller Italien men nu blir det äntligen England och dessutom en bit av Skottland på köpet. London-Edinburgh-London, eller LEL som det förkortas, går som namnet antyder från London till Edinburgh och åter. Intrycket man får är att det är ett riktigt fjäsklopp med all-inclusive och byteskläder längs vägen. Lite oklart hur lång tid man har på sig men det verkar vara 140 mil på 5 dagar eller snitt 28 mil om dagen om man så vill. Det låter soft men det brukar alltid låta lätt när man cyklar i teorin. Kommer vi i lika bra form som vi var när vi körde 100 mila på tandem förra året så kommer loppet gå som en dans. Planen är att köra tandem på loppet. Vi kan behöva en revansch för det snöpliga slutet på PBP.


Vi funderar lite på om vi ska cykla till och från LEL också och i så fall är det nog bäst att ha varsin vanlig cykel. Det kan dock bli lite knepigt att få med alla ombyteskläder och annat för loppet så det riskerar nog att bli bil till start i alla fall.

Det är ungefär 200 dagar till starten som är den 28 juli och inleds med en prolog i centrala London. Jösses vad kul det skall bli. Nu gäller det bara att komma i form igen. Vi har inte cyklat många meter denna höst och vinter men 200 dagar räcker för att komma i form. Med lite tur kommer vi igång med cyklingen i början av mars och fram till dess blir det mest spinning och skidor (med lite tur) samt lite excelcykling på LEL. Snittar man 30 kan man få en vilodag i Edinburgh och passa på att kolla slottet, gamla stan och äta lite haggis framåt kvällskvisten (dream on…). Det kommer bli kul det här!

1 kommentar:

Fikasvettot sa...

Kul idé att cykla dit. Skicka kläderna i förväg (Poste Restante?). :)