måndag, april 13, 2009

Påsk på västkusten

Vi körde Hisingens ena södra 20 mila i egen regi på skärtorsdagen. Rutten gick från Järnbrott söderut till Värö och därifrån norrut igen till Lygnern och det fantastiska fiket Grindmossen vid Lygnern och vidare norrut mot Landvetter innan returen till Järnbrott. Det är en mycket fin runda. Kurvigt, småbackigt och en varierande natur med åkrar, sjöar, hav, myrar och blandskog. Trots att rundan går en bit längs havet så är det de fina sjöarna som är det bestående minnet.


På påskafton blev det Hisingens norra 20 mila i officiell regi. Vi var 15 startande varav tre från Stockholm. Den är inte helt fri från trafik men den är fin. Om den södra har fina sjöar så domineras den norra av den fina kustmiljön (bilden tagen vid brofästet mot Tjörn). Turen gick från Tuve till Stenungsund, rundade Tjörn och Orust och därefter tillbaka igen. Det är lätt att inbilla sig att öar är platta historier, men det gäller inte Tjörn och Orust. Åsa fick 72,6 km/h som maxhastighet (utför).

Tandemcykeln dröjer tyvärr. Den fanns inte alls i Stockholm utan hade skickats till Italien till en annan kund. Ny cykel är beställd från USA, leveransdatum slutet av maj.

1 kommentar:

Johan Mölleborn sa...

Det låter som en riktigt härlig helg. En glad påsk helt enkelt. :)
/J