tisdag, maj 13, 2008

Fleche


Vilket härligt dygn! Klarblå himmel och högsommarvärme. Lag "La Dolce Vita" var tyvärr reducerat till fyra personer från start. Johan hade drabbats av influensa och fick stanna hemma. Vi andra: Åsa, Henrik, Christer och Torbjörn, samlades vid Södertälje C 10.01. Torbjörn drog hela vägen till första kontrollen, Gnesta. Motvinden kändes något starkare än de utlovade 2 m/s.
Från Gnesta körde vi mot Runtuna (pålästa läsare känner nog igen rutten från Stockholm-Göteborg). Det finns till dags dato bara ett ställe som vi varit tvugna att ta taxi ifrån, det ligger precis norr om Runtuna. På exakt denna plats fastnade Christers kedja mellan ekrarna och kasetten. Spooky ;-) Efter att ha försökt att så försiktigt som möjligt slita upp kedjan med tång kom Henrik på den geniala idéen att dra upp den med en vajer. Det gick! Hela laget kunde därefter fortsätta mot Stigtomta för nästa kontroll. Efter Stigtomta fortsatte vi mot Norrköping. Matpaus var inplanerad i Bergs slussar. Vilken missräkning! Hela bygden satt på krogen och firade försommaren. Vi var redan något efter tidsschemat så att vänta på mat i en timma fanns inte på kartan. Vi lyckades att få stämplar och äppelkaka efter en halvtimmas köande och sedan fortsatte vi mot Mjölby där vi äntligen fick mat! Efter Mjölby lämnade vi Stockholm-Göteborg-rutten och körde gamla E4'an mot Ödeshög för att ansluta till Vätternrundan. Christer demonstrerade sin fantastiska Dinotte-lampa. På helljus var det som att ha en bil bakom. Inte utan att man blir sugen. I Jönköping möttes vi av stor respekt av nattsuddande korvätare och nattpersonalen på macken där vi stämplade. När vi lämnade Jönköping började det redan ljusna. På denna sträcka drabbades vi av det andra mekaniska bekymret. Torbjörns Italienska fyndcykel började låta våldsamt när han frihjulade. Vi hoppades på det bästa och fortsatte. Christer hade lyckats charma vandrarhemsföreståndarinnan i Hjo så att vi fick komma in där och äta våra förbeställda smörgåsar som vi hämtat på bageriet. Det blev till och med en timmas tupplur i en soffa innan vi lämnade för sista etappen mot Skövde. På sista etappen såg vi flera andra lag. Det blåste upp ordentligt på morgonen och när vi svängde in på väg 49 mot Skövde fick vi den rakt emot oss. Backen upp till Billingen var som utlovat lång och brant. Henrik gjorde sitt bästa för att hålla gruppen samlad uppför. Vi gick i mål 9.40 efter 42 mil. Oväntat hamnade vi på andra plats bland mixedlagen. De flesta lag hade kört 35-45 mil och bara två lag hade kört mer än 50 mil.

2 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Bra jobbat. Ni prickade verkligen det finaste vädret. De där Di Notte 600 är riktigt mulliga. Jag blev också tvungen att köpa en i vintras. Ska bli kul att testa den på "riktigt" i helgen.
Nu väntar jag på en rapport från 40-milaren. Hur gick det?
/Johan

Åsa och Henrik sa...

Nu finns den en rapport från årets kämpigaste 40 mil. Vi kom i mål till slut...