söndag, maj 24, 2009

Gullegrisen

I helgen har vi varit ute och fortsatt vårt kartläggande av Sörmlands småvägar. Det finns så mycket vackra vägar där ute! Synd bara att många av dem slutar med grus…
Söder om Ärla, söder om Eskilstuna dök den här lilla krabaten upp:


Ett jättegulligt litet vildsvin! Han for runt som en hundvalp som är glad att man kommit hem. Han sprang runt i cirklar på vägen, mellan oss och hoppade runt i diket och gläfste. Han var allt annat än likgiltig men vi kunde inte riktigt bestämma oss för vilken sinnesstämning han hade - var han glad, rädd eller arg? Vi var lyckliga att ha fått se honom och ännu lyckligare att mamma eller pappa gris inte trodde att vi hotade lillgrisen. Det hade inte varit kul att få cykeln uppäten av en best!

2 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Oj tur att inte mamma-gris kom.
/J

Peter T sa...

Angående era gruserfarenheter och banläggningsambitioner; jag skulle precis tipsa er om den svenska Bikemap som jag använder sen ett antal år. Den har som clou att den visar vägarnas beläggning! Endast en utvald del av alla vägar finns men den är ytterst användbar för banläggning. Jag ser nu att förlaget verkar ha upphört. Kanske går den att hitta på andra vägar.