söndag, maj 10, 2009

30-mila

Vår strategi innan loppet var att gå ut hårt och köra fort till Grisslehamn och där ta en lång och härlig lunch på en Grekisk restaurang. Väl på startlinjen träffade vi på Olle på sin nya fina Velo Orange - planen ändrad! Det blev istället en social tur i lugn takt.

Morgonen började med regn men prognosen lovade sol framåt förmiddagen. Så länge vi trampade gick det hyfsat att hålla värmen uppe men efter en besvärlig punktering (Campagnolofälgar är ett elände) var vi ordentligt nedkylda. Som tur var höll SMHI vad de lovat och efter kontrollen i Furusund hade det slutat regna. Kläderna torkade och regnjackan knäpptes upp. Vi hade vinden i ryggen och upp till Grisslehamn gick det i ett skapligt tempo.
Andra halvan av turen präglades av luckor. Henrik gjorde sitt bästa för att hålla ihop gruppen men de starkare i gänget hade svårt att hålla igen tillräckligt i backarna. Det kändes lite som om vi var en förskoleklass på utflykt med Henrik som förmanande fröken…

6 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Hmm, jobbar Olle på Posten i Tomteboda? I så fall har våra cyklar träffat varann.
Det kan verkligen vara lite klurigt att hålla ihop grupper ibland. Bra att Henrik tog på sin frökenrollen. :)
/J

Åsa och Henrik sa...

Vi har inga bildbevis men ryktet säger att era cyklar varit i samspråk. Ramen är pulverlackad vilket gör den tålig. Det är en ovanlig feature på en Ollecykel som helst skall vara målad med någon ömtålig utrotningshotad färg ifrån 1800 talet enligt sedan länge bortglömda randonneurregler. Det faktum att en orange är brun kan dock kännas något förvirrande men brunt krävs antagligen för att matcha den shellack-lackade styrlindan. Ruggigt fin cykel är det dock! Var det din Merida som fick äran?

Olle sa...

Johan, ja, våra cyklar har träffats. Jag jobbar inte på posten utan på samma företag som dig, fast min arb.plats har blivit flyttad från Ua till Tba.

Det var mitt fel att Henrik fick agera skolfröken, hade jag varit bättre tränad så kanske det hade varit annorlunda.

Olle

Gunnar Ohlanders sa...

Jag körde också Stockholms 30-mila 'Saltluft' hegen före er.
Måste säga att det var nog den härligaste Brevet-bana jag cyklat.

Åsa och Henrik sa...

Ja, Saltluft är underbar! Småkulliga och krokiga vägar förbi pittoreska röda gårdar. Stäckan ut till Furusund och tillbaka är obeskrivligt vacker där man cyklar över broar från ö till ö.

kallegunnar sa...

det blir alltså till att planera in saltluft tills nästa år...