söndag, oktober 12, 2008

Rehab i lövsingel – Borta bra men hemma bäst

Henrik stukade foten i när han var ute på en joggingrunda Berlin i torsdags. Han hade precis passerat Brandenburger Tor och börjat springa ner längs Unter den Linden när en tillfällig distraktion gjorde att han missade en marksten som stack upp. Han föll som en fura och trampade rejält snett med vänsterfoten. Det gick dock att halta hem till hotellet. Lättare skrubbsår och en rejält stukad fot blev resultatet. Foten stukades dock åt ett håll som man sällan använder varför det går att halta och stödja på foten. Åsa tyckte att ”Fint skall det vara, det duger inte med en vanlig stukning hemmavid inte”.
En söndag i solsken och 15 grader och träden i färgklimax är det omöjligt att stanna inne. Cykling borde trots allt vara ganska snällt mot vristen. Vi valde hybridcykeln med löjligt låg utväxling, justerade vänsterpedalen så att det skulle vara extremlätt att klicka ur och begav oss ut. Det gick förvånansvärt bra bara man undvek att stå upp. Vi begav oss ut mot Södertörn och fikade på Tiddes och Gniddes. Det var gott om cyklister på vägarna som njöt av solen, den milda höstvinden och de magnifika träden. Nu hoppas vi bara att foten inte svullnar mera och med lite tur kan vi ta upp spinning och valda delar av styrketräningsprogrammet under nästa vecka.


2 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Jag lyckade pricka in regnet på lördan för min runda. Söndan gick åt till Ikea, Mio och Stalands. Det är helt överskattat att cykla i solsken. Mycket roligare att provsitta soffor.
Hoppas vristen läker fort så ni kan vara med på Tour de Oetzi i vinter.
/J

Åsa och Henrik sa...

Såvida det inte blir några tidskrav på Tour de Oetzi hänger vi med! Vi har färsk erfarenhet av att vila sig iform. Det är inget man bör ägna sig åt, inte på månadsbasis i varje fall!
Imorgon skall Henrik provträna med spinning. Vi räknar dock inte med att komma i någon större fartform under vintern utan tänker satsa på distansträning och styrketräning under vintern. Farten får vänta på sig till cirkus maj.