måndag, juli 21, 2008

Dag 20: kasetten lös


Henriks kasett har lossat. Vi har med oss kasettnyckel till shimano men inte till campa. Vi vänder därför nerifrån bergen för att finna hjälp! Dimma och kallt. Vi har stämplat tom c38. Det visar sig vara frihjulet som havererat. Det blev en fältmässig lösning som kan hålla en dag eller 20 år. Om det håller får framtiden utvisa. Vi tappade en dryg halvdag. Campa verkar inte vara ett bra val i frankrike alla kan shimano ingen campa inga reservdelar och de går sönder stup i kvarten.

4 kommentarer:

Jonas sa...

Nej vad trist. Vad det snackjanne som lurade på er Campaskiten? Hoppas det håller resten av resan. Kör hårt!

Jonas

Åsa och Henrik sa...

Snackjanne monterade det at oss, men valet var vart. Huvudsakligen pga mojligheterna till bra utvaxling med kompakt (13-29 bak). Vi haller tummarna for att det haller. Later juste an sa lange.

Peter T sa...

Att Campa är fel i Frankrike låter märkligt med tanke på att Frankrike liksom Campa är europeiskt och fransk cykelsport och Campa är traditionstyngda fenomen. Min personliga erfarenhet av Frankrike och sortiment är från Montaigne au Perche 2003 när jag och min Ultegrabakväxel behövde hjälp på utvägen. Butiken som stod för servicen på kontrollen hade inte en enda Shimanoprodukt och det var knappast slutsålt efter fyra komma fem timmar PBP. Jag blev erbjuden en Campaväxel istället. Kan det vara regionala skillnader?

Hoppas att kassetten och allt annat håller lika bra som ni själva. Har svårt att greppa att ni snart har grejat denna fantastiska sträcka!

Åsa och Henrik sa...

Pa vischan finns bara budgetsortimentet och mekanikerna servar cyklar och motorsagar.