söndag, juli 13, 2008

Dag 12: Mont Ventoux


Efter nattens åska var vi glatt överraskade över det vackra vädret på morgonen. Enda molnet låg över den topp vi skulle till. Morgonen doftade som ett linneskåp. Klättringen började lugnt genom en ekskog men de sista 6 km var riktigt tuffa med 10 % lutning och hård motvind. Vi passerade sammanbitna Simpsons minnessten. Väl uppe kunde vi konstatera att molnet låg kvar. Efter nedfärden tillbringade vi resten av dagen bland vinrankor. Vi har stämplat tom c24 och ligger före plan.

2 kommentarer:

Mikael Carlsson sa...

Härligt, Vilken maffig cykeltur! Ni verkar också tillräkligt bra tränade för att kunna njuta av de fina lanskapen och se de grymma bergen som en fräck utmaning.

mvh
Mikael Carlsson

Eva Iverfeldt sa...

Har just kommit tillbaka från från en vandring på Alta Via 2 resp. 8 i Dolomiterna. Många pass där också! Träffat mycket kul folk - bl a en kille som skulle vandra mellan Munchen och Venedig på 28 dagar (över Dolomitbergen) och ett gäng som skulle springa Alta Via 2 på 5 dagar (tar ca 13-14 dagar att gå för normalt folk). Nå´t att fundera på om ni tröttnar på cykling? Ha det fortsatt bra! //Eva