lördag, januari 24, 2009

Orsa


Inte långt ifrån Stockholm finns en annan värld. Försäsongsträningen blir mest skidor. Vi är ännu en helg i Orsa. Årets mål har ännu inte mognat. Vi är sugna på 100 mila sub 1,5 eller sverigetempot sub 5 men 100 toppar på corsica och alpin + pre alpin lockar också.

6 kommentarer:

Gunnar Ohlanders sa...

Kul att läsa om era ev. planer för säsongen.
I lördags var jag och min cykelkompis Lasse in på en snabbfika på längdskidåkningsparadiset Harsa.
Många förundrade blickar på oss två utomjordingar där kan man säga.

Åsa och Henrik sa...

Gunnar: Vi har på happymtb sett din förmåga att se ut som en utomjordling och insett att kyla enbart är något mentalt. Vi har dock ännu inte kunnat spränga dessa mentala spärrar. Vi har nu köpt pedaler som skall funka med vanliga vinterkängor (pedal med rem)och vi hoppas att dessa skall hjälpa oss att utvidga vårt komfortområde. Vi har motvilligt insett att med vanliga cykelskor och neoprenöverdrag så upplevs vintercyklingen mest som smärtsam, framförallt när man kommer hem och fötterna börjar vakna till liv (jvlr vad ont de gör). I övrigt så har höstens skador vänts till en relativt skadefri vår och vi hoppas snart komma i anständig form. Träningen är dock främst inriktad på skidor och vi hoppas kunna hålla den där, då skidåkning hör vintern till. Vi drömmer dock om vår och tandemcykling. Vi har ännu inte bestämt oss vilken tandemcykel det blir men just nu lutar det åt Cannondale.

Olle sa...

Tandem så kul, har ni kollat in Co-motion, som verkar ha en del. Glöm inte kolla engelska märken som Thorn, Mercian, Bob Jackson, mm. Pundet är inte så dyrt som det har varit tidigare. Jag har sett att många US märken säljs i Tyskland. Om ni vill prova min så säg till.

Gunnar Ohlanders sa...

Cannondale gör fina tandemcyklar.
Vi slog följe med ett tyskt par på en under vår tur i sommras när vi cyklade in till Budapest.
Dom var mycket nöjda med sin Cannondale och den var lastad med allt. Inget som lämnades åt slumpen där inte.

Cykelbloggar sa...

Hallå Åsa & Henrik,

Skulle ni vilja att vi länkar till er roliga blogg på Cykelbloggar?

Om så hör gärna av er antingen genom en kommentar eller mail

Ha en trevlig kväll,

Admin / Cykelbloggar

Åsa och Henrik sa...

Cykelbloggar: Bra initiativ med en samlingsblogg! Vi är glada att vi är kvalificerade för att få vara med. Just nu är det inte så mycket cykelfokus på vår blogg, men det kommer i mars, efter Vasaloppet.