söndag, mars 25, 2012

Långt ifrån lagom

När vi anlände till stugan så var det snorkallt. Då slog vi på alla elementen på max och sedan blev det tokvarmt och då... Känner ni igen känslan? Det blir lätt allt eller inget och sällan lagom. Även inom kommunalpolitiken är det känt. Antingen så satsas det för lite eller så tar man i så man kräks. I vår grannkommun Botkyrka så har politikerna med förhoppningsvis en god portion självironi valt dagens rubrik till sin slogan. När det gäller cykelkläder gäller denna regel fast dubbelt upp. Vi startade dagen med jacka, långärmad craft tröja, mössa, fodrade vantar och skoöverdrag. Vi stannade därefter var femte kilometer för att ta av oss klädesplagg efter klädesplagg. Lunchen idag intogs i stugan under tiden Åsas justerskruv till bakväxeln fick ett välförtjänt bad i 5-56. Visa av erfarenheten så kunde vi lämna alla förstärkningsplagg hemma. Sista kilometrarna idag spurtade vi i mål. Henrik hoppades om värme i fingrar och Åsa om värme i tår. Våren är en underbar period som skall svettas och frysas in. Dagens bild är ifrån uppförsbacken till slottet Maltesholm. Enligt BeGe, som lärde oss att Skåne är cykelsveriges paradis, så är det obligatoriskt med slott för en lyckad tur. Idag blev det massor av underbara grusvägar och dessutom ca 5 km skogsväg efter Maltesholm och en bakväxelvajer som gick av. Toppenväder ca +16 och mycket mer i solen. Man kan undra om kommunpolitikerna i grannkommunen hade kommit undan med, den kanske lite mera ärliga slogan, utan sans och balans. Själva kommer vi nog fortsatt ömsom svettas och ömsom frysa in våren.

lördag, mars 24, 2012

På utflykt i den Skånska tjockan

Skåne har tveklöst sveriges bästa vägnät för cykling. Det är små slingriga vägar, vacker natur, gott om utsiktspunkter, fina slott, vackra byar, gott om kafeer och restauranger. Det blev inte sämre av att lokalbefolkningen gillar cyklister. Flera bilar och lokalbor vinkade glatt. Gladast var bilen vid Revingehed. Vi hann inte se vilka det var men skulle bli mycket förvånade om det inte var lokala Randonneurer. Mycket meckande idag. Det började starkt med att snabblåsmuttern saknades när vi skulle sätta fast framhjulet efter bilresan. Som tur var hittade vi den i bilen. Vi har också skruvat på lossnade flaskställ och satt fast en framväxelvajrer som lossnade. Henriks kedja rappar när han står upp på lillen fram. Mkt irriterande att trampa luft när man trycker på.  Obegripligt tyckte Henrik. Den borde vara som ny. Vi gissar på dåligt åtdragen kasett. Nyckeln är dock hemma så det går ej att kolla.

söndag, mars 11, 2012

Nått visst med våren

Det kändes som det inte kunde bli bättre än var det var igår. Men det kunde det. Kollosalt ljuvligt, kollosalt vackert och inte helt fel med cross och breda dubbdäck. Vi körde många fina grusvägar idag. Bilden är från Ekeby, som ligger utmed en grusväg strax norr om Malmköping.

lördag, mars 10, 2012

En Sörmlandstur i sol och vind

Årets finaste cykeldag hitills. Sol värme och små härliga grusvägar. Henrik fick sin första dubbpunka. Henrik fotade snödroppar medans Åsa svor över en dålig pump. Lunch blev det i Mariefred. Middag i Katrineholm och bor gör vi på hotell Gillet.