söndag, mars 28, 2010

Belöningen!

I helgen var det äntligen dags för premiären av den nya 20 mila ifrån Tumba! Vi har ägnat ett oräkneligt antal helger att utforska småvägarna söder om Stockholm. Det är få vägar vi inte har cyklat på, de flesta åt båda hållen och flera gånger. Det är inte lätt att reka breveter. Slutsträckan skall bli 20, 30, 40 respektive 60 mil, inte 17, 45 eller 57 mil. Kartan och verkligheten stämmer sällan överens! Sträckan som på kartan såg så fin ut visar sig i verkligheten vara värsta genomfartsleden eller hopplöst dåligt skött grusväg. Om man ändrar och kör lite norr eller lite söder om ursprungsplanen så blir sträckan 44 istället för 40 mil, hmm. Sträckan man rekat som var så fin saknar möjlighet till stämpling vid den tidpunkt man beräknas vara där, men om man vänder på rutten så funkar det... Sträckan som var så gemytlig i våras har blivit 2+ 1 väg. Vi har under resans gång fått massor av tips om vägar, stämpelplatser och rekningstips och massor av uppmuntran. Vi har även blivit experter på att reka. Men man är alltid nervös inför en premiär även om vi var nöjda. Vad skulle andra tycka? Hur skulle starten funka? 57 föranmälda till en ny startplats kan det bli annat än kaos? Har vi missat något i vägnötterna? Det visade sig dock bli en triumfresa från start till mål med massor av glada tillrop och kommentarer. En bråkdel av tacksamheten hade varit tillräcklig belöning för rekningsarbetet. Det kändes underbart att så många ville åka ”vår” 20 mila.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Banan är kanonfin, känns som om den kommer köras många gånger. Nästa gång ska jag va liiiite bättre förberedd bara. 20 mil är ju faktiskt skitlångt om man tänker efter. Tack för sällskapet.

/Rickard

Fikasvettot sa...

Mycket bra arrangemang! Det var min första brevet, och det lär bli fler. Och tack för sällskapet från färjan till mål.

Johan Mölleborn sa...

Ni är värda alla applåder. Er 20-milare gled snabbt upp på topplistan av rundor. Klart krävande och fantastiskt fin. Kan tänka mig att den är supermullig på sommaren.
Bra jobbat. Ser fram emot resten av rundorna.
/J

Björn/TrampNalle sa...

WOW!
Det här blev mitt perfekta lopp.
Perfekt väder, perfekt klädsel, perfekt cross-cykel, perfekt energi hela vägen, perfekt bansträckning med perfekta lagom-backar.
Stort tack till fantastiska arrangörerna ÅSA & HENRIK
/Björn

Nypan sa...

Ni är värda alla applåder.
Tänk att det dök upp mer än 50 personer till "er" 20 milare! Häftigt.
Fin bana med bra stämplingsställen, varierad terräng och bra väder också.
( ja, jag gillar regn )
Ser fram emot era andra bansträckningar.

/Nypan

Tille sa...

Väldigt välförtjänt beröm och uppslutningen säger väl allt om vilka förhoppningar som fanns och som ni och er 20-milare levde upp till med råge. Hoppas ni hann njuta lite av rundan själva också!

Vi ses den 17:e!