lördag, augusti 22, 2009

I tandemcykelns förlovade land


Vi rekar inför Hofvets ålandsresa. Åland är verkligen perfekt för cykling: vackert, bra asfalt, få bilar. Dessutom insåg vi när vi kom hit idealiskt för tandem (platt). Vi får nog tillbringa en helg här med Cannondalen.

söndag, augusti 16, 2009

Paltkoman slår till


Efter två extraordinära turer, Cent col en alpes och SBS, så var det tillbaka till vardagscyklingen. På lördagen så bestämde vi oss för att köra Audax. Det visade sig vara ett inte alltför ovanligt val. Vi blev 23 st som cyklade Barkarby-Uppsala-Barkarby, en nätt-16 mila runda. Med lite transportsträckor till och från så landade vi på 18 mil. På bilden ser vi Åsa efter lunchen. Paltkoman har slagit till. Audaxen var en toppentur: sol, sol, sol, friska vindar och trevligt sällskap.

tisdag, augusti 11, 2009

I mål!


18.10 gick vi i mål i Kristiansand! Dagen har varit backig och vi har haft två regnskurar.

söndag, augusti 09, 2009

lördag, augusti 08, 2009

Kontrolljakt


Trötta men med hel cykel jagar vi kontroller. Natthärberget igår blev med 30 min marginal. Henrik är jättetrött och har bonkat två dagar i rad. Nu ska vi sova!

fredag, augusti 07, 2009

Vi hann färjan!


Cykeln hel!

Cykel mekaniker funna


0830 mekaniker funna. De tittar på problemet nu. 2 h sena och klockan tickar. Första stämpling färja 3 efter 17 mil senast 1910. Än är loppet inte kört.

Ingen start!


Främre vevpartiet är trasigt så vi missar start. Vi var tvugna att demontera vevpartiet för att få upp cykeln på transportbussen och då gick tyvärr vevpartiet sönder.

onsdag, augusti 05, 2009

Mat för SBS


Bonka är inte kul. Vi laddar därför rejält med socker. Dag 1 är en rejält tuff dag. Man vill gärna hinna 14-färjan ifrån Ebeltoft. Prognosen säger lätt motvind borde nog gå ändå. Nästa färja går vid 16 vilket innebär en lång dag. Dag ett har 5 färjeturer varför man inte hinner ha andra stopp. Vi siktar på att komma fram 2215. Vi kommer nog känna oss nöjda även om vi kommer fram bra mycket senare. Dag 1 är den tuffaste dagen så fixar vi den fixar vi loppet. Henrik har bytt sadel och köpt skavsårstejp för cyklister.

tisdag, augusti 04, 2009

Mälaren Runt!



Höjdpunkten för det svenska cykelåret inträffar till helgen! Vi kan tyvärr inte följa loppet i år vare sig som publik eller deltagare. Vi känner oss dock väldig stolta att vara medlemmar i klubben som arrangerar loppet och hoppas att få stå på startlinjen nästa år! Har du inte anmält dig ännu så går det bra att efteranmäla sig och bli en del av Mälaren Runt! Man kan även följa loppet som publik längs vägen (start och mål är alltid spännande, Dalkarlsbacken rekommenderas dock varmast) . Mer info på http://www.malarunt.se.

söndag, augusti 02, 2009

Genrep - Sörmlandsrunda!

En kombination av Carpe Diem och genrep inför SBS blev det idag. Vi optimerade sadel- och styrinställningar provade på vätskerygga och bara körde på. Händer och fötter ser ut att funka bra men Henrik som aldrig brukar vara sadelkänslig har rejält ont i baken och vet inte riktigt vad han skall göra åt det. I övrigt var allt annat OK. Normalsituation med andra ord - alltid något som inte är helt hundra. På fredag går starten!

lördag, augusti 01, 2009

SBS Super Brevet Scandinavia


SBS är nordens motsvarighet till PBP. Det är ett lopp på 120 mil med maxtid 90 timmar. Tre länder och sex färjor. Fredagen den 7'e Augusti 06:30, står vi på startlinjen med tandemcykeln med tre valutor i fickorna och nyritade kartor. Loppet är maximerat till 50 startande. 14 av de startande är svenskar:


Vi har inte kört många mil med tandemcykeln så det är lite av en chansning att starta med den. Det är främst händerna vi är oroliga för så vi kommer att prova styrvarianter närmsta dagarna och köra med extra gel. Vi skall även försöka få på styrväska och pakethållare så att vi kan få med förstärkingskläder och reparationsartiklar. Kontroller enligt nedan:

Vi kör lyxpaketet med förbokade övernattningar med halvpension och transport av en väska (60*30*30 cm) som är tillgänglig vid nattstoppen där man kan ha ombyte, böcker, bouleklot, badboll, pilsner etc. Vi har ambitionen att blogga längs vägen om tekniken står oss bi.