tisdag, april 29, 2008

30 mila


Vilken härlig försommartur det blev! Sol, 20 grader och prattempo. Mysigare kan det väl knappast bli. Vi var tio personer som höll ihop från start. I Grisslehamn fick vi förstärkning av en glad cyklist från Bålsta CK som inte uppskattat snabbgruppens mikrostopp.

tisdag, april 22, 2008

Road Race Beginners!

Åsa börjar komma upp sig i smeten! I helgen blev hon tillfrågad om hon hade lust att komma och berätta om Randonneurslopp för tjejerna i Road Race Beginners. Klart hon ville! I går höll hon ett inspirerande föredrag för ett 30-tal tjejer. De lyssnade intresserat och ställde mycket frågor om allt från träning till hur kroppen känns efter PBP. Som bonus fick hon också lyssna på dagens övriga föreläsningar om kurvteknik och MTB-teknik med mera. Så vem vet, kanske kommer hon synas som en kurvfantom i nästa års långloppskupp.

söndag, april 20, 2008

Träningsledarhelg

Åsa har varit på Fredrikshofs träningledarhelg och lärt sig mer om vad man ska tänka på när man är ledare. Dagen började med 10 mil gruppcykling tillsammans med Michel Lafis som gav oss några nya träningsvarianter. Därefter berättade Michel om sina erfarenheter av gruppcykling och till sist en mycket givande gruppdiskussion kring några scenarier: Otränade Lennart, Coola killarna, urstarka Lena m.m.

söndag, april 13, 2008

Randonneursintroduktion


Åsa arrangerade en introduktion för nya Randonneurer. Henrik höll först en 30 minuters torrcykling och därefter cyklade vi ett 20-mila-lopp tillsammans. Ingen tvekan om att det finns hopp för framtiden. Det är gott gry i årets rookies.

Fleche-planering


Lag Dolce Vita träffades i tisdags för att lägga upp rutten. Inga backar, många matställen, vacker väg var bara några av kriterierna.

söndag, april 06, 2008

Åsa småkrasslig


Vi hade tänkt att reka hofvets 60-milare i helgen (ta fram lite bättre vägnötter) men dessvärre har Åsa blivit krasslig, ont i magen och svårt att äta. Vi tog det därför lugnt i helgen. På lördagen blev det en lugn 10-mila-tur till Sorunda i solskenet. Idag blev det en lugn 20-milare till Nyköping. Efter omständigheterna gick det riktigt bra.