söndag, maj 27, 2007

Sommar!


För att förbereda oss inför 60mila bestämde vi oss för att köra en långtur även denna helg. Det blev "Saltluft"-banan + t&r hem, sammanlagt 37 mil. Det var en härlig dag med mycket sol, vind och vatten. Syrenerna var utslagna och doftade härligt i kapp med liljekonvaljerna. Man kände verkligen att sommaren hade kommit. När vi kom hem upptäckte vi att även solen börjat ha effekt. Nästa tur blir det solskyddsfaktor på. Det var mycket bilar ute och pingstkörde. Alla var trevliga förutom en blå golf som lät sin existensiella ångest gå ut över oss.

lördag, maj 19, 2007

Van Nicholas duell på BUB

Van Nicholas-ägarna hittade varandra direkt på parkeringen innan start. Yukon vs. Amazon. Det blev ett jämförande av geometrier, sadelstolpar och annat. Vi var åtta cyklister från start. Det blev ett ovanligt högt tempo i den kraftiga vinden. Både med och mot! Prognosen för dagen var regn, men det enda som kom var några stänk strax innan Örsundsbro när vi satte på oss regnjackorna. Vi får hoppas på hagel, åska samt ett och annat slagregn nästa helg så att vi inte blir alldeles bortklemade.


fredag, maj 18, 2007

Mysigt fik i Hallstavik ;-)

Peppade av gårdagens lyckade racertur vågade vi även prova Van Nicholas med sänkt sadel. Vi körde Fredrikshofs 20-milare (den som vi fått bryta pga trasigt vevparti) men utan att stämpla. Det gick alldeles utmärkt. Det var en fin rutt sånär som på den trista raka vägen mellan Hallstavik och Uppsala. Det dåliga intrycket av den sträckan kan förstås också ha berott på motvinden... En solig och härlig dag som kördes mestadels barbent och barärmat.


torsdag, maj 17, 2007

Äntligen i Nyköping

Tredje gången gillt! Turen som Åsa hade rekat blev till slut av. De två tidigare försöken slutade på sjöcafeet i Trosa men nu kom vi fram till Nyköpingshus. Det var första racerturen sedan knäproblemen och det gick riktigt bra när sadeln sänkts 1 cm. Det var fina vägar runt Nyköping. Hemvägen gick som Stockholm-Göteborg börjar. Det var roligt att se i dagsljus.


söndag, maj 13, 2007

Spännande inslag på 40-mila


Katastrofalt dålig start. Vi hade alldeles för lite kläder på oss och fick frossa. Som tur var gick banan nära hemmet så vi tog en avstickare och hämtade mer kläder. En väl investerad timma, annars hade vi aldrig klarat natten. Dock blev det jäktigt att hinna till första kontrollen. Strax innan Järna blev vi oroliga för om vi skulle hinna och ökade till 40. Nästa utmaning var när vi insåg att Henriks hjul var skevt. Det visade sig att en fjärdedel av ekrarna inte var spända överhuvudtaget. Att ingen gått av kändes som ett under och att vi lyckades få hjulet runt var närmast ett mirakel. Efter dessa äventyr gick det riktigt bra. Det blev dock mer nattcykling än vi hade planerat. Det sägs vara bra att träna nattcykling inför PBP. Tyvärr blev det bara en halvtimmas kvalitetsnatt runt ettiden, resten var mest skymning och gryning. ;-) Vi känner oss som segrare att vi kom runt! Henriks knä höll förvånansvärt bra. Fartsträckan innan Järna var väl inte den bästa kuren förstås...

söndag, maj 06, 2007

Varma starka vindar


Vi styrdes av väderprognosen till Roslagen. Vi följde de vägar som Fredrikshofs motionslopp Roslagshösten brukar gå. Det är fantastiskt fina vägar. Kurvigt och småkuperat genom pittoresk landsbygd. Första halvan hade vi underbar medvind. Vi flög fram mellan 35-40 km/h utan någon större ansträngning. Solen sken och temperaturen närmade sig 20 grader. Cykling när det är som bäst! När vi vände söderut gick det desto trögare... 20 km/h var en utmaning. Den kurviga härliga vägen mellan Riala och Brottby var något sämre än vi hoppats på eftersom de lagat vägen med tjära och lösgrus. Det låg mycket grus kvar här och var. Man fick ta det lite försiktigt i kurvorna.

lördag, maj 05, 2007

Motvind och styrkebesked


Henriks knän fick känna sig för med en lugn audax-tur. Det utlovade regnet uteblev, däremot fick vi ordentlig motvind hem. Åsa körde slut på gubbarna... Vi var nio från start. En avvek ganska tidigt mot Sigtuna, två vände i Knivsta och fyra tog tåget hem från Bålsta. Vi båda kom starka in i mål i Barkarby!

tisdag, maj 01, 2007

Aj!


Henrik har fått överansträngda knän och ont i magen. En tröst i eländet är att det i alla fall är effektivt att ha två krämpor samtidigt. CB är uppskjutet tills vidare.