lördag, mars 31, 2007

Oj då!


Vi trodde att vi hade med oss allt. Vi hade rätt storlek på insexnyckel men vi saknade ett nytt vevparti. Vi hann i alla fall köra 4,5 mil innan. Sen blev det ytterligare 2,5 mil single-leg. Lär vara bra träning för rundtrampet...

onsdag, mars 28, 2007

Mek-träning


Jösses vad skitig cykeln är när man tittar noga. Efter en helkväll med rengöring och justering blir den förhoppningsvis som ny.

söndag, mars 25, 2007

Vår!

Dagens tur gick till Trosa. Den skulle egentligen gått till Nyköping (Åsa hade rekat en spännande 20 milare) men Henrik hade svårt att komma ur sängen. Dagen innan hade han sprungit från Jönköping till Tabergs topp och åter. En i och för sig imponerande bedrift, men en dryg halvmara lämnade mycket kännbara spår i löpovana ben. Väl insmord i Voltaren gel så kunde han dock stappla ut till garaget. Där visade sig cyklarna behöva justeras en del efter omkullkörningen i Västerås. Avfärden blev tio istället för åtta. Förmiddagen började dimmigt men när solen steg lättade dimman och solen sken mot alla vårfåglar, färgglada cyklister, ystra motorcyklister och alla andra som begivit sig ut för att möta den efterlängtade våren. Dikeskanterna var kantade med underbart gula tussilago. Väl framme i Trosa hittade vi ett mysigt fik på en innegård. Sol, lä, laxpudding och pilsner - ingen dum kombination. Efter ytterligare en stunds njutning med jättekolakaka och kaffe, så insåg vi att om vi skulle hinna hem innan kvällen så fick vi vända åter. 134 km snitt 22,5 km/h

onsdag, mars 21, 2007

I mål


Målet för lägret i Latina var 100 mil. Det uppfylldes till 101%. Vi fick dessutom träffa en massa trevliga och duktiga cyklister. Det fanns många trevliga vägar att cykla på. Man kunde välja mellan att susa fram längs havet eller att snirkla sig upp längs serpentinerna och njuta av utsikten. Efter en veckas träning med att äta spagetthi med endast en gaffel lyckades vi till slut bli riktigt duktiga. Under hela veckan som gick försökte vi beställa in espresso. Vi provade oss igenom hela ordförrådet: caffè, caffè lungo, caffè piccolo, espresso men fick nästan alltid blaskig caffè americano. Men sista morgonen, när vi nästan hade gett upp stod där två rykande espresso! De smakade underbart. Starkaste minnet från resan var att köra in i Rom på den 2000 år gamla Via Appia. Cykling och sightseeing i skön förening!

måndag, mars 19, 2007

Blåst


Tog en lugn runda för att återhämta oss efter gårdagen. Friska havsvindar ruskade om cykeln då och då. Prognosen var ihållande regn med åska framåt kvällen. Men så illa blev det inte, regnet kom först på eftermiddagen. Nu närmar sig lägret sitt slut och det är nog bra för kroppen börjar längta efter vila.

söndag, mars 18, 2007

Mot rom


via appia antica visade sig vara svårcyklad men klart värd besväret.

fredag, mars 16, 2007

Bergsturen


Mimosa, tusenskönor, äppelblom, vitsippor blandat med blockterräng. Härlig dag som gick bättre än väntat. Idag var det åsas tur att dra av kedjan. Tur att vi kompletterat reservdelslagret!

torsdag, mars 15, 2007

Gelato


Åkte slätten runt idag. 17 platta mil. Henriks kedja gick av och fastnade innanför vevarmen, men det var lätt ordnat. Vi hade med oss det som behövdes: kedjebrytare, missing link, cykelmekaniker och en bilverkstad.

söndag, mars 11, 2007

Packning


Det är inte gjort i en handvändning att packa för en flygresa. I alla fall inte första gången.

lördag, mars 10, 2007

Randonnepremiär

En klar härlig morgon i Västerås! Termometern visade några plusgrader och prognosen lovade 6 grader och sol på dagen, regn på kvällen och kraftiga sydliga vindar! Prognosen visade sig stämma! 15 personer begav sig från Västerås tillsammans. Till en början lugnt och fint men efter ett tag drevs tempot upp till hissnande 37 km/h. Tack vare medvinden gick det att hänga med men man fick kämpa. Efter Sala hittade Åsa en isfläck! När hon föll och ropade vände sig tre personer om och upptäckte även de att det var halt. Personen bakom hade inget val än att lägga sig på rumpan heller. Inga värre blessyrer dock så efter att Jan justerat Åsas bromsar så kunde vi fortsätta. Vi valde dock att köra i vårt eget, försiktiga tempo ett tag. Efter lunch i Horndal gick färden söderut. Vi var tacksamma att vi kunde återförenas med gruppen så att vi fick hjälp mot vinden. Vid Norberg valde vi igen att släppa gruppen, som höll en något för hög och framförallt ryckig fart. Men eftersom vi tog kortare pauser höll vi ungefär samma hastighet ändå. Dagen avslutades med regn, som utlovat... Men vad gör väl det. På det stora hela var det en underbar dag!

söndag, mars 04, 2007

Säsongsstart - Östra mälaren 21 mil

Lördagen den 3/3 började äntligen säsongen! Dimmig morgon och rejält isigt på vår skuggiga gata men när man kom ut på stomnätet så var det bra fäste. Vi hade vågat oss på dubbfria hybridcyklar. Ett trivsamt val under morgon och dag men lite väl halt framåt kvällen. Morgondimman sprack upp under dagen och snart cyklade vi fram i ett soligt vårvinterlandskap - kan det bli vackrare än så? I början av dagen så kändes det som vi inte gjort annat än cyklat under året men mot slutet av dagen så började man dock känna av lår och andra muskler. Snittfart 21,2, längd 213 km.